Gaming tastatur – test af topmodeller

gaming-tastatur

I denne artikel vil vi gennemgå et par af markedets absolutte top-tastaturer. Med andre ord, er der tale om et gaming tastatur, hvilket tydeligt afspejler sig i de mange ekstrafunktioner, som er blevet tildelt fra producenterne igennem tiden. Er du selv i overvejelsesfasen, hvad angår dit næste køb, vil denne artikel med garanti give den fornødne inspiration.

 

Roccat Suora FXgaming tastatur

Roccat Suora FX har et råt look, hvor alt overflødigt er barberet væk.

Afstanden mellem tastaturets taster gør udskiftningen let som en leg, men desværre øger det også risikoen for at tasterne løsrives under transport. Dette skal dog tages med et gran salt, da de hurtigt kan findes igen, såfremt man transporter det i en taske. Dette betragtes dog stadig, som et lille minus.

Minimalistisk design

Grundet sin konstruktion er der tale om et meget smalt og kompakt gaming tastatur. Her har Roccat formået at holde det så simpelt som muligt. Dette har resulteret i, at LED-indikator tasterne er blevet droppet, men som kompensation, er der fundet plads til seks programmérbare makrotaster. Hvad angår vægten, kan det næsten ikke blive lettere. Med en samlet kampvægt på 820 gram, på trods af en bundplade af aluminium. Det er dog ikke ens betydning med, at Roccat Suora ikke kan sidde ordentligt fast på bordet, takket være gummifødder og støttefødder bagtil.

Et gaming tastatur med muligheder

Suora FX har en aktiveringskraft på 45 gram. Tasterne er taktile, hvilket betyder at man kan mærke når tasten aktiveres. Tasterne har en angivet levetid på 50 millioner anslag. Her er der tale om et relativt stille mekanisk tastatur, hvilket både kan ses som en fordel og en ulempe. Det minimalistiske design, brydes lidt af muligheden for 16,7 millioner farvers bagbelysning, som styres ligesom alle andre funktioner via Roccats Swarm-software. Lyseffekter kan også hurtigt administreres via funktionstasterne F1 til F4. Det indbyggede ledningssystem gør det muligt, at vælge hvilken side ledningen skal udgå fra tastaturet. Alt i alt, et virkelig gennemført gaming tastatur.

Roccat Suora FX kan købes her

Razer Black Widow Chroma

Her har vi fået fingrene i et såkaldt lavprofils tastastatur. Dette betyder at rammens forreste del, skråner nedad, som udgør et mere ergonomisk design. Rammen er stor, men dog mere kompakt anlagt, hvad angår tasterne, i forhold til det man normalt ser hos denne størrelsesordning. Der er indbygget fem macro-taster, og som det eneste tastatur, vi endnu har set, er det også muligt at tilslutte headset og mikrofon. gaming-tastatur

Solid sværvægter

Materialerne er af høj kvalitet, hvilket også er med til at give Black Widow en god placering på podiet. Dette tastatur står godt fast på underlaget, også når fødderne tages i brug for at øge hældningen. Det som får Black Widow til at stikke særligt ud, er de anvendte Razers Green switches (taster), som er taktile, hvilket tydeligt kan mærkes, når tasten aktiveres – en egenskab som vi ved, at mange vil sætte pris på.

Taster med fart på

Dette tastatur har en aktiveringskraft på 55 gram, som er i den høje ende i forhold til resten på markedet. Selve aktiveringspunktet og det punkt, hvor tasten igen slipper kommandoen, har kun 0,4 mm fra hinanden, hvilket medfører hurtig respons. Hos dette tastatur skal det dog nævnes, at der også er tilføjet klik-lyd, som for nogen er et must, mens andre ser det som et stort irritationsmoment. Den medfølgende software er så brugervenlig, som man kan forlange. Her kan frekvenseffekter af lys og farver konfigureres mm.

På trods af Black Widows størrelse, kan vi ikke komme udenom elegancen, som den lave profil og Razers egne taster i særlig grad bidrager positivt til. Er du til klikkende feedback ved hvert enkelt tryk, tror vi ikke på at du finder en mere behagelig lyd. Aktiveringstiden af tasterne er ikke den hurtigste af vores to kandidater, men det går altså stadig overraskende stærkt!

Razer Black Widow Chroma forhandles her