God gaming bærbar til pengene

gaming-baerbar

Gaming bærbar – hvor skal jeg starte?

Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned inden for gaming markedet, når vi kigger på bærbar computere. Kan grafikkortene følge med de stationære, og får man en ydelse der er prisen værdig? Som udgangspunkt vil du altid få mere for pengene ved en stationær. Men skal den være praktisk og måske bruges til studiet ved siden af, er der stadig rigtigt meget at hente ved en gaming bærbar. Der skal også tages i mente, at du slipper for ekstrakøb i form af computer skærm og tastatur.

Hvad skal jeg kigge efter?

Er du i tvivl om hvad der gælder, for at en bærbar, kan følge med, så guider vi dig igennem her. Vigtigst af alt er, om dit budget er realistisk i forhold til hvad markedet kan tilbyde. Har man afsat over 8000 kr. til sit næste køb, er man allerede godt på vej. Men hvad skal du kigge efter ved en bærbar?

Dedikeret grafikkort

Du er sikkert stødt på det før, og det er også selve fundamentet for, om din bærbar kan følge med. I mange bærbare vil du støde på grafikkort, som er bygget ind i bundkortet. Her bliver hukommelsen delt med de tilhørende ram. Dette lyder måske attraktivt i forhold til prisen, men du ender med et grafikkort i bundkortet, som ikke kan yde en brøkdel, af et dedikeret grafikkort.

Ved at søge specifikt efter gaming bærbare, vil du finde mange modeller med eksterne grafikkort, som giver ydelse i den gode ende.  I takt med at den nye Pascal serie fra Nvidia vinder fodfæste, vil priserne på GTX 900 M serien også falde gradvist. Og er du ikke interesseret i VR-spil, så vil det være et oplagt tidspunkt at holde øje med markedet. Hvis du vil spille Doom, Mirrors Edge Catalyst, Shadow of Mordor eller noget helt fjerde, kan dette sagtens køre på GTX 900 M serien.

God gaming bærbar til prisen – Lenovo Ideapad Y700 – 15ISK

Er budgettet på 10000 kr. finder du med garanti ikke en bedre bærbar for pengene, hvis vi kigger specifikationerne igennem. Lenovo Ideapad Y700-15ISK kommer med Intel Core I7 6700 HQ, som ligger flot på skalaen. Her er altså tale om Intels bedste serie, hvor ydelsen ikke rykkes markant ved merpris. CPU’en er baseret på Intels nye Skylake teknologi, som kort sagt betyder, at du får mere ydelse med lavere strømforbrug.

Oveni får du 256 gb SSD til det operative system og de vigtigste programmer, du bruger, samt 1 terabyte harddisk til alt der måtte komme i anden række. Grafikkortet GTX 960M, er et fint mid-end kort, som sagtens kan følge med, i den gode ende med 4 GB dedikerede ram. Her er altså ikke tale om en high-end gaming bærbar, men mere valuta for pengene finder du sjældent. Der er derudover 16 gb DDR4 ram, så skal du have mange bolde i luften på én gang, kan det også sagtens lade sig gøre. Lenovos Ideapad kommer med et lækkert sæt indbygget JBL højtalere, som oggaming baerbarså sagtens kan spille op, hvis du ikke har et eksternt anlæg ved siden af – mulighederne er mange.

 

Bærbaren kan købes her

 

Lillebror på budget

Er budgettet lidt mindre, så kan lillebroren
med AMD FX-8800P Carrizo og
AMD Radeon R9 M385X 4 GB grafik samt
256 gb SSD.
forhandles her