Guide til gaming stol – Vejen til din næste gaming stol

gamer stol

Hvis vi kigger på folk der dagligt sidder foran skærmen, er der to typer mennesker. A- og B mennesker, som hver især har deres egne præferencer, når det kommer til, hvornår man skal sætte sig foran skærmen. En ting har de dog tilfælles; de holder begge to ufattelig meget af at game. Det skal da heller ikke være nogen hemmelighed længere, at især drenge/mænd bruger rigtig mange timer, foran skærmen. Uanset hvornår på døgnet det måtte være, så skal komforten helst være i top!
Personligt ville jeg ikke kunne holde ud, at skulle sidde 3-6 timer i raid i Wow, hvis jeg skulle sidde på en taburet til den bitre ende! Der behøver ikke nødvendigvis, at være tale om en gaming stol, men også bare en helt almindelig kontor stol, kan altså gøre underværker for din komfortoplevelse! Vi er alle sammen bygget forskelligt og har derfor vores egne personlige krav, til hvad en god stol vil sige at være. Derfor vil jeg komme omkring en række forskellige modeller, så jeg håber selvfølgelig at vi kommer forbi noget, der passer netop dig!

Hvad skal jeg holde øje med?

Har du nogle fysiske skavanker, som f.eks. dårlig ryg, kan det være en klar fordel at søge specifikt efter en stol, der tager dette i mente! Om det skal være med eller uden armlæn, skal du selvfølgelig også kigge efter. Der er ikke noget sjovt ved selv, at skulle stå og skrue dem af bagefter – hvis det kan lade sig gøre. Kort sagt, er vi alle forskellige, så det er igen en personlig vurdering.

Størrelse på gaming stol

Noget du især skal tage stilling til, inden du køber en stol er, hvor justerbar den er mht. højden, hvis dit skrivebord ikke er justerbart. Er du selv en høj fyr, vil det ikke være synderlig hensigtsmæssigt, hvis bordet er hævet 1 meter over jorden, hvis din stol ikke kan tilrette sig dette. Heldigvis kan de fleste kontorstole justeres, så det er sjældent noget du skal bekymre dig om. Stolen skal heller ikke være så høj, at du ikke kan nå gulvet, da det lægger tryk på ryggen over længere tid.

Komfort og ergonomi

Det er obligatorisk for dig, at stolen er behagelig at sidde i, hvis du har sessions der strækker over mange timer. Derfor nytter det ikke noget, hvis du vælger at spare på denne front, hvis du alligevel ikke kan holde til at sidde på stolen i mere end et par timer af gangen. Find en stol du kan sidde på i op til otte timer, selvom det selvfølgelig kan anbefales at tage pauser i mellem. Dette er mere tiltænkt, hvis din krop skal forkæles, at du finder en gaming stol, hvor der virkelig er kræset for de ergonomiske detaljer.

Gå gerne efter en læderstol, men til et prisleje, hvor du ved der er tale om kvalitet, da der ofte ses dårlig skum i discount udgaverne. Det kan i værste fald resultere i at du sidder og hviler bagdelen på en træplade! Ikke særlig behageligt.

Armlæn? Det må vi nok lade være op til den enkelte person, da det hverken ses som en fordel eller ulempe, men nærmere afhænger af, hvad du foretrækker. Skal du sidde foran skærmen i mange timer, vil jeg dog selv mene det kan være en stor fordel, så du har noget at hvile dine arme på. Der kan desuden tilføres betræk, så det er mere komfortabelt for dine albuer og arme.

Pris

Vi kan ikke komme udenom, at prisen har meget at sige, hvis du sigter efter kvalitet.
En kvalitetsstol ligger som regel i en pris der starter fra 700 kr – 4000 kr. Det kommer også meget an på, om der er tale om en luksus kontorstol eller en kvalitets gaming stol.
Ellers vil jeg gerne råde dig til at spare det mere op, da et dyrt møbel ofte ses som en investering, der gerne skal holde mange år frem.

Vi har herunder samlet tre af de bedste gaming stole man kan finde til prisen.

Enzo Gamer Stol – Køb den her

Enzo gaming stol

DXRacer FORMULA Gaming Chair – Køb den her

DXRacer UNIVERSAL Gaming Chair

Arozzi Torretta XL Gamer stol – Køb den her

Arozzi Gaming stol

Tags