Nvidia GTX 1080 lige på trapperne

nvidia GTX 1080

Nvidia snart klar med pascal-arkitektur

Firmaet Nvidia, som er kendt for deres Geforce serie lancerede for få uger siden, at deres nye serie snart vil se dagens lys. I kortserien er der indtil videre blevet offentliggjort GTX 1070 og 1080, hvor 1080 bliver den nye topmodel. I følge producenten kan vi se frem til en virkelig spændende udvikling. Men hvor vild er ydeevnen? Til sammenligning kan vi tage sidste års topmodel Titan-X fra Nvidia som ikke alene tager 250 W, men derudover koster svimlende 8400 kr! I forhold til Nvidia GTX 1080 ser det indtil videre ud til at strømforbruget her kommer til at ligge på 180 W og med en pris på 4000 kr! Altså 4400 kr. besparelse og sågar langt højere ydeevne i følge producenten.

GTX 1070 – lillebroren med valuta for pengene

Selv hvis vi tager det mindre kraftige GtX 1070, kan vi også her forvente bedre ydeevne end Titan X-kortet, men med en pris på de 2400 kr, hvilket åbner muligheden for at selv gamere på budget kan være med på ultra-settings.

Nye muligheder for Virtual Reality

Ser vi på nutidens standarder for hvad der vil kræves for den nye genre inden for gaming, som er Virtual Reality, vil den nye serie fra Nvidia med garanti åbne op for, at flere gamere kan være med i spillet. Hvis du er én blandt de mange, som allerede i dag gerne vil ride med på bølgen, kræves det som minimum at din computer har mindst et GTX 970 eller bedre. Med den nye Nvidia GTX 1000 serie vil prislejet med garanti falde på GTX 900 serien, som også vil gøre det muligt at gøre indkøbet endnu billigere, når Oculus Rift skal erhverves.

Hvornår kommer Nvidia GTX 1080?

Som det ser ud hos producenten kan vi forvente udgivelse engang i denne måned. Hos de fleste nyhedssite lyder datoen d. 27 maj. Der er ingen tvivl om, at den nye serie vil revolutionere gaming-industrien, som vi kender den, med de nye muligheder Pascal-arkitekturen kommer til at give. Danske priser er endnu ukendte og der tages i denne artikel udgangspunker i de amerikanske priser.