Steelseries Apex – Gaming tastatur

Steelseries apex gaming tastatur

Steelseries Apex gaming tastatur anmeldelse

Jeg har igennem årene haft hænderne på rigtig mange keyboards af forskellige former og design, men aldrig haft nemt ved at give slip på mit nostalgiske Logitech K100. Det kan bedst af alt sammenlignes med en russisk kampvogn – solidt, altødelæggende og desværre nok også for støjende.
Det ser dog ud til at det endelig er ved at have fundet sin overmand, da den nye dreng i klassen, i form af Steelseries Apex gaming dumpede ind ad døren her forleden.

Jeg er ikke bleg for at erkende, at det at stå med et nyt stykke hardware, har en effekt på mig, der til tider kan genskabe erindringerne om, hvorfor mine forældre både fandt det livsbekræftende og dybt uudholdeligt, når deres ellers velfungerende søn, sprang i luften som et dampbarn på speed ved synet af endnu et spil i julegave til samlingen. Ekstasen er opslugende og omgivelserne må ofte bukke under, når jeg så småt begynder at gå i bardommens gade atter engang. Detaljerne skal nærstuderes og folk får tilført ivrig begejstring til trommehinderne – om de så vil det eller ej.

Begejstringen aftager heldigvis hurtigt, og selvkontrollen indtræder. Da jeg pakker indholdet i kassen ud, bliver jeg mødt af det samme smukke billede af keyboardet, som fremgik på æsken – nu bare i fulde størrelse og figur. Udover keyboardet, medfølger der nogle Steelseries klistermærker, en brugermanual, samt to gummifødder til at justere højden til mere skrå, hvis nødvendigt.

Steelseries apex gaming tastatur

Tastaturets design

Steelseries Apex kommer i et lækkert stilrent design, som fremstår knapt så futuristisk, som vi før har set hos mange af Steelseries produkter. Hvis vi tager et hurtigt kig på de mange macroknapper der er tilføjet, vil man dog ikke kalde det for minimalistisk. Dette er dog ikke noget problem, for Steelseries Apex byder på et hav af muligheder, for den skarpe gamer, som skal have fart på sit spil! Steelseries Apex, kan også snildt prale af sine macroknapper. Hele 22 af slagsen for at være helt præcis. 10 af dem er placeret til venstre på keyboardet, i to rækker, og de resterende 12 oven for F-knapperne er blevet hævet en halv centimeter, så de er nemmere at ramme. Steelseries Apex byder desuden på seks medietaster yderst til højre, hvilket må siges at være behændigt med mit forbrug af Spotify! Der er desuden to skrå retningspile og fire lag-knapper.

Vi må dog gå til bekendelse og sige, at det ikke fremstår, så elegant, som man turde håbe. Men taget i betragtning af, hvor praktisk det er, og hvor ihærdigt Steelseries har formået at flade det ud og falde naturligt ind, så går der ikke længe, før man har vænnet sig til det. Den matte sorte farve, samt de flade knapper får det da også til at fremstå mere stilrent, så man skal ikke komme og sige der er tale om en designmæssig fiasko.

Mellemrumstasten er nok den største jeg hidtil har set, hvilket godt kan skære lidt i mine skeptiske øjne, men det har til gengæld den fordel, at den er behagelig at hvile sin tommelfinger på.

Steelseries Apex har undladt at hoppe med på de mekaniske taster og findes i stedet med standardiseret membran-taster. Om det er noget du foretrækker eller ej, må jo siges at være en smagssag. Vi kan dog garantere dig, at du slipper for den karakteristiske klonk-lyd, som præger de mekaniske keyboards.

Farverige muligheder må i den grad også siges, at have sat sit præg på Steelseries Apex. Hele 16.8 millioner farver står til rådighed i otte forskellige lysstyrker, som er inddelt i fem sektioner på keyboardet til egen tilpasning.

Software med muligheder

Hvis du skal have det fulde ud af Steelseries Apex, skal du ind på Steelseries hjemmeside og hente deres software til keyboardet, som heder ’Steelseries Engine’. Med dette program, må man i sandhed sige at der bliver smækket en v12’er i bilen. Dette program åbner nemlig op for et hav af muligheder, i form af funktioner som kan ændre knapper til kombinerede tastetryk, smarte makroer og åbninger af programmer.

Som det før er blevet nævnt består dette keyboard af fire lag. De 22 makroknapper kan tilpasses efter det valgte lag, hvilket med andre ord betyder at du altså har over 88 forskellige funktioner at kunne lege med. Skulle dette ikke være nok for dine kreative udfoldelser, kan du yderligere anvende de normale knapper, som låser op for hele 504 makroknapper! Dette kan få selv den mest garvede CS:GO gamers mund til at løbe i vand, da det med andre ord vil svare til at du kan tilpasse forskellige købefunktioner, alt efter hvor meget cash du har at gøre med, eller hvilken strategi din clan vælger at køre. Med andre ord; en verden af muligheder!

Desuden kan keyboardets baggrundsbelysning justeres individuelt i de fire forskellige lag, så du altid kan danne dig et overblik over de forskellige makrosektioner. Denne funktion strækker sig desuden, som førnævnt, over hele regnbueskalaen. Synes du ikke dette er blær nok? Så bare rolig! Steelseries Engine har oveni hatten en fed funktion kaldet ’colorshift’, som laver dit Apex om til et stort diskotek, i takt med at farverne skifter efter indstillet tempo.

Samlet vurdering af Steelseris Apex

Alt i alt er Steelseries Apex et virkelig et lækkert keyboard, og de flade taster har efter egen mening efterladt mig med en følelse af at ergonomien har været i højeste fokus. I starten kunne tasterne og i sær mellemrummet godt virke klodset og svært anvendeligt, men skal jeg være ærlig, så er det blot et spørgsmål om tilvænning. Der gik ikke mange timer før jeg var solgt, og jeg vil  sige at dette er det bedste tastatur jeg endnu har stiftet bekendtskab med.
Skulle noget ændres, så jeg dog gerne at hver enkelt knap kunne få unikke farver frem for at dele det op i sektioner. Dette må dog betragtes, som et luksusproblem, da Steelseries Apex stadig er et keyboard med design og ergonomi i særklasse!

Black widow gaming tastatur

Tags