EA drejer nøglen hos Maxis – udvikleren bag Simcity

maxis-lukker

Electronic arts offentliggjorde at studiet Maxis lukker, som er udvikleren der står bag den store SimCity franchise. Dette blev bekræftet i en udtalelse hos nyhedssitet Polygon, onsdag d.4 marts 2015.
Har du en stor forkærlighed for de elskede serier skal du dog ikke være bange! Udviklingen af The Sims og SimCity vil fortsætte hos EA’s andre udviklere i Redwood Shores, California; Salt Lake City; Helsinki; and Melbourne, Australia.

EA’ udtalelse om lukningen kan læses her

Electronic Arts store fyrringsrunde?

En repræsentant hos EA har afvist at udtale sig om, hvor mange ansatte der bliver ramt af den, når Maxis drejer nøglen. Vi kan dog ikke komme udenom, at dette er en sørgelig nyhed med de værdier firmaet har tildelt spillet.

Hvordan startede The Sims?
Maxis startede i 1987 under navnet Maxis software af Will Wright og Jeff Braun. Deres første spil du uden tvivl kender; SimCity, debuterede i 1989 og blev startskuddet, som en af de mest elskede franchises inden for gaming. EA overtog firmaet i 1997, hvor ophavsmanden, Will Wright, skiftede over til at samarbejde i udviklingen af det næste guldæg vi i dag kender som: The Sims, der blev udgivet i  2000. Dette gik som I allerede ved hen og blev endnu en monstersucces hos EA.