Guide til din næste computerskærm

benq-gaming-skærm

Hardwareverdenen kan være en jungle, hvis man ikke ved, hvor man skal kigge hen. Dette gælder især mht. computerskærme, hvor mange brugere ofte kommer i tvivl om, hvilke specifikationer de bør gå efter. På internettet får du ofte kastet den ene annonce i hovedet efter den anden, med titler som: ”1 ms er fremtiden” og ”køb aldrig under 24 tommer”.

Valgmulighederne er mange, og det skyldes især det øgede marked af hardware, i takt med at interessen for spil og e-sport er vokset markant gennem årene. Mange af landets gamere er også store hardware-entusiaster, mens andre bare nyder deres spil, og derfor skal de sidstnævnte gerne have en guide, der vejleder dem til den rigtige skærm.

Prisen skal gerne stemme overens med kvaliteten, men kvalitet er også et bredt spektrum, alt efter hvilke specifikationer du søger. I denne artikel vil vi belyse nogle af de emner, du skal være opmærksom på, inden du køber din næste skærm.

Hvor stor skal en computerskærm være?

Det punkt kan variere rigtig meget. Som regel er der ofte tale om et økonomisk synspunkt på, hvilken størrelse du skal vælge. Vi vil dog på det kraftigste råde til et minimumsmål på 19”, for at sikre dig en god oplevelse og give dig overblik. Rent personligt, vil jeg helst ikke gå under dette antal tommer, da det er med til at hæmme spiloplevelsen og trække værdi fra spillet. Hvad er også værre end at få en dårlig oplevelse med et spil, som egentlig er af god kvalitet?

Fra egen erfaring anbefaler vi 22-27 ”, da dette er med til at give en æstetisk og fuldendt oplevelse af stort set alle de spil du kan komme i tanke om. Dette afhænger dog i høj grad, af hvad budget du har sat. Det må dog siges at være en personlig præference, da nogen ikke kan gå over 22 tommer, imens andre ikke føler de kan få sig et ordentligt overblik, hvis de går under 27 tommer. Vi anbefaler dog LED skærme. Først og fremmest på grund af strømbesparelsen, og dernæst er du også er sikret et skarpt og dybt billede, der giver en ideel oplevelse.

Kontrast til de mørke spil

I skydespil, som CS:GO, er det vigtig at kunne se i mørke. Ikke ment, som at du skal kunne få ‘nightvision’ syn pga. din skærm, men du skal kunne være i stand til at spotte fjenden. Jo højere kontrast du finder i skærmen, jo større er chancen for at du kan justere dette efter behov. Nogle skærme, fx BenQ’s XL2411T, kan du tilslutte Black eQualizer, som medfører at skærmen selv indstiller kontrasten – alt efter hvilket spil du spiller.

Responstid

Responstiden er med andre ord, skærmens opdateringshastighed. Dette vil sige, at jo lavere responstid, jo hurtigere opdaterer din skærm. I fx skydespil, vil dette blive betragtet som en essentiel del af dit spil, hvis du skal nå at reagere før din fjende. Vi vil efter egen erfaring råde til, at du som minimum går efter en skærm med max 5 ms responstid, da alt derover kan medføre fænomenet ’ghosting’.

Dette fænomen betyder med andre ord, at dit billede kan risikerer at blive sløret, når nye billeder bliver opdateret på skærmen. Dette er ikke noget vi mener hører hjemme hos en gamer, der har sit spil i høj prioritet.

Læs også vores guide til gaming stol

LCD eller LED?

Forskellen på disse to typer skærme, er egentlig minimal. Dette må siges at være en smagssag, selvom LED er kendt for, at give et dybere billede med sin bagbelysning og derudover også være mere økonomiske mht. strømforbruget. Hvis du blot gamer på et afslappet plan, hvor det at performe på dit maximale, ikke er alt afgørende, må dette dog være en smagssag.

Hvor mange HZ skal en computerskærm have?

Ud fra de punkter vi har belyst, må dette siges at være blandt de vigtigste emner at komme omkring. Hertz betyder med andre ord, hvor hurtigt din computer skærm opdateres på et sekund. Dette betyder, at hvis din skærm står til 60 hz, skulle den gerne opdatere 60 gange i sekundet. Er den derimod 120 Hz, siger det lidt sig selv, at den vil opdatere dobbelt så hurtigt.

Med andre ord, betyder dette at du skal vælge din skærms Hz efter aktivitet. Hvis du blot surfer på nettet, skriver blogs, tjekker Facebook eller noget helt tredje, er der ingen grund til at gå efter mere end 60 Hz. Er du derimod ovre i computerspil, vil 120 Hz være det foretrukne, hvis du skal sikre dig at få det optimale ud af dine færdigheder – i sær hvis der er tale om skydespil.

En god gamer skærm fra BenQ

Det hjælper selvfølgelig ikke noget, at vi anbefaler dig klassen dyreste mobbedreng, hvis du har et minimalt budget at gøre med. Dog kan det stadig sagtens lade sig gøre, at finde en god computerskærm til billige penge, hvis du gerne vil få mest muligt ud af dit spil!Computerskærm BenQ

BenQ RL2455HM har en responstid på 1 ms, LED, 24” skærm og et rigtig godt kontrastforhold. Opløsningen er full HD og med indbyggede højttalere, hvis dette skulle mangle. Denne skærm kan fås til en fin pris af 1390,-
Køb skærmen her.

 

 

God skærm til prisen

Er BenQ ikke noget der falder i din smag, kan vi også klart Asus computerskærmanbefale ASUS VG248QE 24”, LED.  Responstiden er også her på 1 ms med full HD opløsning. Skærmen har fået virkelig gode anbefalinger og har samtidig også indbyggede højttalere. Kan købes til 2179,-
Klik her.

 

 

 

 

Til den krævende gamer

Hvis ingen af de to skærme, vi indtil nu har forslået falder i din smag, eller er for billige i forhold til dit budget. Kan vi klart anbefale ASUS PB287Q, 28” 4K widescreenAsus gaming skærm i sort med 1 ms responstid. Denne skærm opfylder enhver gamers krav for den ideelle oplevelse. Hvis der skal dannes overblik i spillet, eller hvis du bare vil anskaffe dig en lækker fremtidssikret skærm.  Skærmen kan købes til en sum af 3899,-
Køb gaming skærm fra ASUS her

 

 

Konklusion

Ud fra vores guide, er konklusionen ganske klar. Skal du have en god computerskærm, skal du have en lav responstid. Gerne med LED, som allerhelst skal være 120 Hz. Skærmstørrelsen er stadig op til dig, men efter personlig erfaring, er det ikke anbefalelsesværdigt at gå under 19″.

Vi håber, at denne guide har gjort dig klogere på valget til din næste computerskærm.

Læs også: Steelseries Apex gaming tastatur
Læs også: Den ultimative gamer pc på budget

Tags